Mairis Briedis is zaterdag in Riga doorgedrongen tot de finale van de World Boxing Super Series. In een onvergetelijke halve finale rekende hij af met Krzysztof Glowacki.

Na een rustige openingsronde, kreeg het gevecht in de tweede ronde een bizarre wending. Glowacki raakte Briedis op het achterhoofd, een verboden techniek die de Pool uiteindelijk duur kwam te staan. Briedis reageerde met het uitdelen van een stevige elleboogstoot waardoor Glowacki op het canvas belandde.

Robert Byrd, de derde man in de ring, had de elleboog in eerste instantie over het hoofd gezien waardoor de heren het gevecht mochten hervatten. Briedis kreeg uiteindelijk een punt aftrek, maar de Let schreef in diezelfde ronde twee knockdowns op zijn naam.

De tweede knockdown had niet mogen gebeuren aangezien de ronde op dat moment al voorbij was. Byrd leek de enige persoon in de zaal die het belsignaal van de timekeeper niet gehoord had.

De aangeslagen en gehavende Glowacki trad nog aan voor de derde ronde, maar werd 27 seconden later knock-out geslagen.

Briedis kroonde zich met de overwinning tot WBO-cruisergewichtkampioen. Hij neemt het later dit jaar in de finale op tegen de Cubaan Yunier Dorticos.