Jorina Baars gaat haar loopbaan vervolgen in Azië. De Helderse heeft een contract getekend bij ONE Championship.

“Ik heb me aangesloten bij ONE Championship omdat de beste vechters ter wereld bij deze organisatie actief zijn. Het is een eer om onder zoveel legendes te zijn. Ik wil mezelf testen tegen de beste en ga niemand uit de weg,” aldus Baars tegenover ONE Championship.

Baars liet maandag aan R1N weten dat ze haar handtekening heeft gezet onder een contract dat haar voor twee jaar aan ONE Championship verbindt. In die tijd zal ze maar liefst zes keer de ONE Championship-kooi betreden.

Azië

De 30-jarige Baars vocht in haar carrière over de hele wereld, maar werkte slechts een enkele partij af in Azië. In 2016 sloot ze zich aan bij Bellator Kickboxing, maar de ongeslagen kickbokster uit Den Helder kwam hier nauwelijks aan de bak.

In september vorig jaar vocht Baars voor het eerst in zeven jaar tijd weer in Nederland. Ze had toen iets meer dan twee minuten nodig om de Française Amel Dehby op knock-out te kloppen.

Met 46 overwinningen uit 49 gevechten, talloze wereldtitels en overwinningen op grote namen, wordt Baars alom beschouwd als één van de beste kickboksers van haar generatie.