De Brit Tony Bellew heeft zijn landgenoot Tyson Fury veel lof toegezwaaid, vooral voor zijn sterke optreden tegen Deontay Wilder.

Fury voldeed zaterdag in Las Vegas aan alle verwachtingen tegen de Duitser Tom Schwarz. In de MGM Grand klaarde de Gypsy King de klus al binnen twee rondes. De bokser uit Manchester is na 29 partijen ongeslagen en heeft dit volgens Bellew onder meer te danken aan zijn uitmuntende techniek.

“Tyson Fury is zonder enige twijfel de meest technische bokser in het zwaargewicht. Hij steekt met kop en schouders boven de rest uit,” aldus Bellew tegenover Talk Sport.

Bellew roemt Fury vooral voor zijn dominante optreden tegen Wilder in 2018. Dat gevecht eindigde na twaalf rondes volgens menigeen onterecht in een onbeslist. Bellew is van mening dat Fury die avond het Staples Center in Los Angeles met de kampioenschapsgordel van de WBC had moeten verlaten.

“Deontay Wilder is waarschijnlijk de slechtste zwaargewichtkampioen aller tijden. Hij is een one-trick pony. Begrijp me niet verkeerd, hij flikt het wel iedere keer. Deontay Wilder blijft gevaarlijk. De truc is om hem vast te zetten en te laten missen. Dat deed Tyson Fury. Tyson Fury had dat gevecht moeten winnen.”