Eddie Hearn is er stellig van overtuigd dat zijn protegé Anthony Joshua opnieuw zal regeren over de zwaargewichtdivisie.

Joshua leed op 1 juni in New York een onverwachte en kostbare nederlaag tegen Andy Ruiz. In Madison Square Garden werd de Brit op knock-out verslagen. Hij was wereldkampioen af en lucratieve gevechten tegen Tyson Fury en Deontay Wilder waren van de baan.

Joshua kan sindsdien op fikse kritiek rekenen, waaronder van zijn collega’s Fury en Wilder. De zwaargewichten zijn beide van mening dat het gedaan is met de carri√®re van de boomlange bokser uit Watford.

Hearn deelt die mening niet en gelooft dat Joshua dit jaar wraak zal nemen op Ruiz.

“Iedereen heeft zijn eigen mening. Het commentaar van Fury verschilt per dag. Eerst prees hij Joshua en daarna stampt hij hem de grond in,” aldus Hearn tegenover Sky Sports. “Deontay Wilder kan zeggen wat hij wil. Het maakt ook allemaal niet uit.

“Het leven gaat niet altijd over rozen. In succesvolle tijden wordt er voor je gejuicht en als je verliest krijg je een trap na . Zo is het leven.”

Hearn gelooft dat Joshua de negativiteit en kritiek alleen maar ten goede komt. “De haters geven hem de motivatie om te slagen. Anthony Joshua is een geweldig persoon, een geweldige atleet en een groot kampioen die opnieuw zal heersen.”