Hesdy Gerges is onschuldig bevonden voor het gebruik van doping. Hij werd positief bevonden op dopinggebruik na zijn gevecht tegen Badr Hari.

Gerges kon zijn oren niet geloven toen hij vorig jaar te horen kreeg dat er sporen van doping in zijn urine waren aangetroffen. De oud-kickbokser besloot op eigen initiatief en eigen kosten een tweede test te ondergaan, die opnieuw een positief resultaat opleverde. Gerges hield na de testen vol onschuldig te zijn.

Na overleg met de Nederlandse Dopingautoriteit besloot Gerges om zijn testosteronwaardes te laten controleren. Er werden geen verhoogde waardes geconstateerd. Gerges besloot niet bij de pakken neer te zitten en de zaak aan te vechten om zijn naam te zuiveren.

Vrijdag kwam er voor Gerges eindelijk een einde aan deze verschrikkelijke periode. “Gisteravond was de rechtszaak anderhalf jaar naar dato van de wedstrijd,” schrijft Gerges in een verklaring op Instagram.

“De uitspraak van de rechter was dat hij geen uitspraak ging doen omdat hij een heel rommelige zaak had waar veel stukken miste die de autoriteiten niet voor mekaar hadden en dus dopinggebruik niet bewezen kon worden. Dus weer is het zoals ik al zei! Wanneer gaan jullie nou eens inzien dat je mij niet klein krijgt!?”