Vrijdag 5 juli aanstaande dient in de Rechtbank te Rotterdam de zaak tegen Hans Loeffen. Loeffen wordt verdacht van smaad jegens een karateleraar uit Schiedam.

Loeffen, een vooraanstaand official in de vechtsportwereld vroeg via social media aandacht voor het feit dat de karateleraar veroordeeld was voor het misbruik van een 13 jarig meisje. Loeffen heeft de vraag aan de orde gesteld of de karateleraar ondanks de veroordeling zou moeten kunnen doorgaan met lesgeven aan kinderen.

In samenwerking met sportorganisaties en overheden strijdt Loeffen ervoor om de vechtsport veilig te houden voor kinderen. Via zijn advocaat, de Maastrichtse strafpleiter Serge Weening, laat Loeffen weten in het belang van jonge kinderen gehandeld te hebben zoals hij gedaan heeft en benadrukt hij dat hij uitsluitend om die reden de naam van de karateleraar genoemd heeft.

Vrijdag zal blijken of de rechter het handelen van Loeffen strafbaar vindt. Duidelijk is in ieder geval dat de zaak tegen Loeffen de gemoederen in de (vecht)sportwereld bezig houdt. Op social media ontvangt Loeffen veel steunbetuigingen. De verwachting is dat die steunbetuigingen ook in de rechtszaal terug te zien zullen zijn. De Nederlandse Vechtsportautoriteit zal in ieder geval aanwezig zijn.