De rematch is een feit. Rico Verhoeven en Badr Hari treffen elkaar op 21 december in het Gelredome in Arnhem.

“Bij de onderhandelingen, die al een tijdje liepen, hebben we gezegd: dit is de partij die er als eerste moet komen. Ik ben blij dat het is gelukt,” aldus Verhoeven tegenover De Telegraaf.

Verhoeven kwam niet meer in actie sinds hij in september Guto Inocente versloeg. De inactiviteit van de regerend wereldkampioen in het zwaargewicht had alles te maken met de stroeve onderhandelingen met GLORY. Een rematch tegen Hari was voor Verhoeven de enige reden om een nieuwe verbintenis met de organisatie aan te gaan.

Het is nog onduidelijk of op 21 december de wereldtitel van Verhoeven op het spel staat. Saillant detail is dat Verhoeven in 2016 en 2017 vier gevechten afwerkte waarin hij zijn wereldtitel niet verdedigde.

Hari zit momenteel nog een schorsing voor dopinggebruik uit. Hij werd na zijn overwinning op Hesdy Gerges in maart 2018 positief bevonden op het gebruik van verboden middelen. Die overwinning werd later omgezet in een no-contest.

Oberhausen

Het is inmiddels twee en een half jaar geleden sinds Verhoeven en Hari in Oberhausen de degens kruisten. Hari verloor toen op technisch knock-out. Hij hield het in de tweede ronde voor gezien nadat hij een spierscheuring in zijn rechterarm opgelopen had.