Wanneer?
13 juli 2019

Waar?
Golden 1 Center, Sacramento

Te zien in Nederland?
Ja, op SBS9 en VeronicaTV

Germaine de Randamie

De Utrechtse wordt door velen gezien als de meest dominante kickbokster aller tijden. Haar langdurige hegemonie in de ring leverde De Randamie de toepasselijke bijnaam Iron Lady op.

In 2011, het jaar waarop De Randamie een punt achter haar imposante kickbokscarrière zette, boekte ze haar eerste grote succes in het MMA. 2 jaar later klopte ze in haar UFC-debuut Julie Kedzie op punten. In 2017 schreef De Randamie geschiedenis door Holly Holm te verslaan in de strijd om de inaugurele vedergewichttitel.

De Randamie hoopt met een overwinning op Ladd aanspraak te maken op een rematch tegen Amanda Nunes, de regerend wereldkampioene in het bantam- en vedergewicht. De Braziliaanse versloeg De Randamie in 2013.

Aspen Ladd

Ladd is pas 24 jaar, maar timmert hard aan de weg in het profcircuit. De mixed martial artist uit Folsom heeft in een tijdsspanne van vier jaar acht overwinningen achter haar naam geschreven. In oktober 2017 rekende ze in haar UFC-debuut op technisch knock-out af met Lina Länsberg. Een jaar later werd ook Tonya Evinger voortijdig uitgeschakeld door de Amerikaanse. Ladd reeg in mei haar derde overwinning in de Octagon aaneen door Sijara Eubanks op punten te kloppen.

Noemenswaardig
Ladd ontving voor haar laatste twee gevechten een bonus ter waarde van 50.000 dollar. De Randamie tekende in maart een nieuw UFC-contract dat haar voor zes partijen aan de organisatie bindt.

Gelijkenissen?
De dames staan allebei met hun linkerbeen voor

Welke partijen staan er nog meer op het programma?

Urijah Faber vs. Ricky Simon
Josh Emmett vs. Mirsad Bektić
Karl Roberson vs. Wellington Turman
Marvin Vettori vs. Cezar Ferreira
Mike Rodriguez vs. John Allan
Andre Fili vs. Sheymon Moraes
Julianna Peña vs. Nicco Montaño
Darren Elkins vs. Ryan Hall
Lívia Renata Souza vs. Brianna Van Buren
Pingyuan Liu vs. Jonathan Martinez
Benito Lopez vs. Vince Morales