Germaine de Randamie heeft zaterdag in Sacramento haar snelste MMA-zege ooit geboekt. In het Golden 1 Center reeg The Iron Lady haar vijfde overwinning aaneen dankzij een bliksemsnelle zege op Aspen Ladd.

De Utrechtse oud-vedergewichtkampioene versloeg in haar eerste wedstrijd van het jaar de talentvolle en tot op dat moment ongeslagen Ladd op technisch knock-out.

De Randamie had de overwinning al na 16 seconden op zak. Ladd ging neer op een stoot en Herb Dean, de scheidsrechter in functie, greep direct in om het gevecht te beƫindigen.

“Ik raakte haar op de juiste plek. Ik sloeg haar knock-out, ze had er geen idee van waar ze zich op dat moment bevond,” aldus De Randamie. “Het was een prachtige treffer. De scheidsrechter heeft de juiste beslissing gemaakt om het gevecht te beĆ«indigen.”

De kans is aannemelijk dat De Randamie in haar volgende gevecht in actie komt tegen Amanda Nunes, de regerend wereldkampioene in het bantam- en vedergewicht. De Braziliaanse is tot op heden de enige persoon die De Randamie in de Octagon wist te verslaan.