Gegard Mousasi spreekt niet tegen dat hij soms een slechte verliezer kan zijn. Die schijn wekte de Leidenaar na zijn nederlaag tegen Rafael Lovato Jr.

Mousasi (33) verloor op 22 juni in Londen tegen alle verwachtingen in van Lovato Jr. De Braziliaan werd in aanloop naar het gevecht door Mousasi beschuldigd van dopinggebruik en ook na de tweestrijd moest de kersverse middengewichtkampioen het ontgelden.

De klaagzang van Mousasi leverde hem bij veel fans de titel slechte verliezer op. In gesprek met MMA Junkie gaat The Dreamcatcher daarop in.

“Ik ben soms een aansteller,” aldus Mousasi. “Ik zei dat Uriah Hall met geluk van me won. Dat was echter niet het geval. Die uitspraak leverde me uiteindelijk wel een rematch op. Ik noemde Machida een valsspeler. Dat zegt mijn gevoel. Echter verloor ik omdat hij beter was.”

“Je moet soms een slechte verliezer zijn. Luister, als je verliest probeer je altijd iets of iemand de schuld te geven. Dat snap ik. Ik ben geen idioot. Ik kan uiteindelijk maar één persoon de schuld geven en dat is mezelf.”

Mousasi stapt op 28 september opnieuw de kooi in. Hij komt dan in The Forum in Inglewood in actie tegen Lyoto Machida.