Oscar De La Hoya (Golden Boy Promotions) heeft uitgehaald naar de IBF nadat de boksbond de middengewichttitel van Canelo Alvarez in beslag heeft genomen. Alvarez is zijn wereldtitel kwijt omdat hij niet in actie komt tegen Sergiy Derevyanchenko.

In een officiƫle verklaring laat De La Hoya weten dat de IBF ongeloofwaardig overkomt en dat Derevyanchenko nooit van plan is geweest om in actie te komen tegen Alvarez.

“We zijn enorm teleurgesteld in het besluit van de IBF om de titel van ’s werelds beste vechter in beslag te nemen,” aldus De La Hoya. “Er zijn serieuze gesprekken gevoerd met het management van Sergiy Derevyanchenko en we hebben hen een mooi aanbod gedaan. Ik geloof nu dat ze nooit van plan zijn geweest om in te stemmen met het gevecht.”

“Het enige waar ze op uit waren is dat de IBF de titel in beslag nam. Dit is een belediging voor de bokssport en een belediging voor de boksfans. Deze beslissing heeft onze reeds bestaande zorgen over de geloofwaardigheid van het IBF-kampioenschap bevestigd.”