Zoals verwacht scheiden de wegen van de UFC en Cris Cyborg. UFC-president Dana White kondigde vrijdag aan dat hij ‘klaar is met de Cyborg-business’.

Het ontslag van Cyborg komt niet als donderslag bij heldere hemel. De oud-wereldkampioene en White hebben nooit met elkaar door één deur gekund en de gemoederen tussen de twee zijn de afgelopen maanden sterk opgelopen.

White beweert dat Cyborg niet zit te wachten op een tweede gevecht tegen Amanda Nunes. Cyborg op haar beurt ontkent dat.

Na haar recente overwinning op Felicia Spencer besloot Cyborg de confrontatie met White aan te gaan en plaatste een video van het gesprek op social media. Later bleek dat de video gemonteerd was om White in een slecht daglicht te stellen.

“Mijn relatie met Cyborg is zo slecht nog niet,” aldus White. “Er zijn wat dingen gezegd voor ze naar de UFC kwam, maar dat was allemaal opgelost. Haar Outside the Lines-video was ronduit belachelijk. Het is compleet uit zijn verband getrokken.”

“Al die onzin waarmee ze telkens weer op de proppen komt om Amanda Nunes te ontwijken. Ik heb de boodschap ontvangen. Ik snap het. Ik laat haar gaan. Ze hoeft niet op een nieuw aanbod te rekenen. Ze is vrij om te gaan en kan bij Bellator of andere organisaties de makkelijke gevechten aannemen die ze zo graag wil.”