Investeerders uit Saudi-Arabiƫ hebben diep in de buidel getast om de rematch tussen Anthony Joshua en Andy Ruiz in hun koninkrijk te laten plaatsvinden.

Talk Sport meldt dat investeerders 33 miljoen pond betalen. Dit bedrag ontvangt het management van Joshua, het Britse Matchroom Boxing dat onder leiding staat van Eddie Hearn.

New York

Joshua krijgt op 7 december de kans om de wereldtitels van de IBF, WBA, WBO en IBO te heroveren. De 29-jarige Brit verloor zijn wereldtitels op 1 juni in New York nadat hij in de zevende ronde ten onder ging tegen Ruiz. Die nederlaag was de eerste in 23 wedstrijden voor AJ.

Ruiz ontvangt naar verluidt 7.5 miljoen pond voor de rematch, terwijl Joshua, ongeacht winst of verliest, aanzienlijk meer verdient.

Joshua zei onlangs in gesprek met Adam Smith van Sky Sports dat hij een totaal andere bokser is dan in zijn eerste gevecht tegen Ruiz.

“Ruiz verwacht dat hij de beste Anthony Joshua al getroffen heeft. Ik ga ervan uit dat ik tegen de beste Ruiz gestaan heb,” aldus Joshua. “Echter wanneer het moment daar is, krijgt Ruiz met een compleet ander beest te maken.”