Alex Pereira maakt op 28 september in Miami zijn opwachting als licht zwaargewicht. In de strijd om de interim-titel komt hij in actie tegen Donegi Abena.

Pereira reist met een heldere missie af naar de Verenigde Staten: geschiedenis schrijven. Hij wil namelijk de eerste kickbokser worden die de middengewichttitel alsmede de licht zwaargewichttitel gelijktijdig in het bezit heeft.

Succesvol

Met vier succesvolle titelverdedigingen is Po Atan, zoals de bijnaam van Pereira luidt, de meest succesvolle kickbokser in het middengewicht bij organisatie GLORY. Hij reeg in mei alweer zijn zesde overwinning aaneen door Jason Wilnis in Utrecht op knock-out te verslaan.

Om zijn missie te vervullen zal Pereira op 28 september eerst moeten zien af te rekenen met Abena alvorens hij in 2020 de degens kruist met regerend wereldkampioen Artem Vakhitov.

De 22-jarige Abena leed eind juni in Parijs een discutabele nederlaag tegen Artem Vakhitov. Hoewel de in Nederland woonachtige Surinamer het het gros van de partij voor het zeggen had, kende een verdeelde jury de Rus na vijf rondes de overwinning toe. Het was de eerste nederlaag in de GLORY-ring voor The Silverback.