Ilias Ennahachi heeft vrijdag direct zijn klasse bewezen in zijn ONE Championship-debuut. Hij onttroonde in Bangkok de Thai Petchdam Petchyindee als wereldkampioen bij de vlieggewichten.

Ennahachi (23), in 2018 uitgeroepen tot Utrechtse sportman, zorgde in de openingsronde voor de meeste dreiging. Hij was met name succesvol met zijn vliegensvlugge traptechnieken, die meermaals doel troffen op het gelaat van de Thai.

Petchyindee had ook in de tweede ronde zijn handen vol aan de veel actievere en agressievere Ennahachi. De Thai, te veel leunend op de counter, balanceerde op het randje nadat hij een regen aan stoten voor zijn kiezen kreeg, maar wist wonder boven wonder de ronde te overleven.

Uiteindelijk bleek het slechts uitstel van executie, want in de derde ronde werd hij knock-out geslagen door het Marokkaanse toptalent.

“Ik vind het geweldig. Dit was mijn droom. Ik dank ONE Championship voor deze kans. Het was aanvankelijk een droom, maar deze droom is nu uitgekomen,” aldus een euforische Ennahachi.