Stipe Miocic heeft in Anaheim de wereldtitel in het zwaargewicht heroverd. De 36-jarige Amerikaan nam in het Honda Center stijlvol revanche op Daniel Cormier.

De meest succesvolle zwaargewichtkampioen uit de geschiedenis van de UFC werd vorig jaar al na 4 minuten en 33 seconden uitgeschakeld door Cormier en ook ditmaal kende Miocic een zware openingsronde.

Miocic kwam naarmate de minuten verstreken alsmaar beter in zijn spel, maar Cormier zorgde voor de meeste dreiging en ging na drie rondes op punten aan de leiding.

Na een spectaculaire tweede en derde ronde, waarin de heren salvo’s aan stoten op elkaar afvuurden, keerde het tij in de vierde ronde.

Miocic besloot zijn slagen naar het hoofd te combineren met stoten op het lichaam van Cormier. Dit bleek een goede beslissing aangezien Cormier te druk bezig was met het verdedigen van zijn hoofd. De stoten op het lichaam begonnen zijn tol te eisen. Cormier zakte in elkaar van de pijn nadat Miocic zijn lichaam zwaar toetakelde met een rechtse stoot. Herb Dean, de scheidsrechter in functie, greep korte tijd later in om het gevecht te beƫindigen.

“DC is keihard. Dat moet ik hem nageven,” aldus Miocic. “Ik zag in de derde ronde een aantal zwakke punten bij hem en in de vierde ronde schakelde ik hem uit met die rechtse.”

Miocic voegde zich met zijn overwinning in een illuster rijtje van zwaargewichtkampioenen die de titel tweemaal wisten te veroveren. Randy Couture, Tim Sylvia en Cain Velasquez gingen de brandweerman uit Ohio voor.