Een sensationele overwinning op Aspen Ladd heeft Germaine de Randamie een gevecht om de wereldtitel tegen bantamgewichtkampioene Amanda Nunes opgeleverd. De rematch tussen de dames vindt plaats op 14 december in Las Vegas, meldt ESPN.

Nunes is de regerend wereldkampioene in het bantam- en vedergewicht en bracht De Randamie in 2013 haar eerste en tot dusver enige nederlaag in de UFC toe. De Randamie wist sindsdien vijf overwinningen op rij te boeken. In haar laatste gevecht rekende The Iron Lady al na 16 seconden af met Ladd.

Nunes is eveneens bezig aan een ijzersterke reeks. De Braziliaanse onttroonde in 2015 Miesha Tate als wereldkampioene en doorstond sindsdien vier titelverdedigingen met verve. Op haar palmares prijken ook zeges op Ronda Rousey, Valentina Shevchenko, Cris Cyborg en Holly Holm.

De Randamie zegt zich voor te bereiden op het grootste en zwaarste gevecht uit haar carrière.

“2.5 jaar geleden werd er door velen geroepen dat ik klaar was en moest stoppen met vechten. Ik heb daar geen gehoor aan gegeven en ben keihard blijven werken,” aldus De Randamie.

“Ik ben het levende bewijs dat je ondanks alle tegenslagen moet blijven vechten voor je dromen. Het zal het grootste en zwaarste gevecht uit mijn carrière worden, maar we zullen er klaar voor zijn.”