Het jarenlang bedrijven van topsport heeft zijn tol geëist bij Michael Bisping. De Brit zegt dat hij aan zijn succesvolle carrière als professioneel mixed martial artist onherstelbare schade aan zijn lichaam heeft overgehouden.

Op social media sluit de oud UFC-kampioen bij de middengewichten om die reden een rentree uit. “Dat is onmogelijk. Mijn lichaam is kapot,” aldus de gepensioneerde MMA-vechter uit Engeland. “Mijn blessures en verlies aan zicht hebben me mijn laatste partijen gekost.”

Bisping (40) is de meest succesvolle Brit uit de geschiedenis van de UFC. In 2016 werd hij de eerste Engelsman die een UFC-titel op zijn naam wist te schrijven. Hij deed dit door in Inglewood zijn aartsrivaal Luke Rockhold knock-out te slaan.

Hij kwam vervolgens nog drie keer in actie (1 winst, 2 nederlagen) voordat hij zijn pensioen aankondigde. In een interview met Joe Rogan zei Bisping dat hij last had van beide ogen en om die reden besloot te stoppen. Hij werd voor zijn grote verdiensten in juli opgenomen in de UFC Hall of Fame.