De hegemonie van J├ęssica Andrade als wereldkampioene bij de strogewichten zit er na drie maanden al op. In Shenzen werd ze zaterdag al na 42 seconden verslagen door de Chinese Weili Zhang.

Het gevecht tussen de dames opende in een hoog tempo waarin de slagen over en weer vlogen.

Het was de 30-jarige Zhang die haar tegenstandster als eerste tegen het canvas sloeg. Zhang liet geen seconde onbenut en bracht fikse schade toe met ellebogen gevolgd door kniestoten op het lichaam en hoofd.

Nadat Andrade opnieuw op het canvas belandde, besloot scheidsrechter Leon Roberts in te grijpen om de Braziliaanse van meer schade te behoeden.

“Ik heb de vorige keer in Peking een belofte gedaan. Ik word de eerste mixed martial artist uit China die een wereldtitel pakt,” aldus Zhang. “Ik heb deze belofte vandaag waargemaakt. Mijn naam is Weili Zhang en ik kom uit China! Onthoud die naam.”

De teller staat nu op 20 opeenvolgende overwinningen voor Zhang, die sinds haar profdebuut in 2013 niet meer verloor. De 27-jarige Andrade daarentegen leed haar eerste nederlaag in 5 gevechten. Bate Estaca onttroonde in mei Rose Namajunas als wereldkampioene door haar met een slam uit te schakelen.