Vasyl Lomachenko heeft zaterdag in Londen met groots machtsvertoon de vacante wereldtitel van de World Boxing Council in het lichtgewicht aan zijn erelijst toegevoegd. Het fenomeen uit Oekraïne is nu titelhouder bij drie van de vier grote boksbonden: WBA, WBO en WBC.

In de 02 Arena klopte de olympisch kampioen de Brit Luke Campbell op punten (118-109, 119-108 en 119-108).

Campbell, die evenals Lomachenko een gouden medaille wonnen op de Olympische Spelen, kwam in zijn beste vorm opdagen, maar het was niet genoeg om de beste bokser van dit moment te verslaan. Lomachenko leek een paar keer de klus voortijdig te klaren. Met name in de elfde ronde waarin Campbell zijn eerste en enige knockdown van de partij moest incasseren.

In de twaalfde ronde kwam de taaie Brit opnieuw in de problemen, maar hij wist desondanks het eindsignaal te halen. “Hij heeft me verslagen en dat wil zeggen dat hij erg goed is,” aldus een teleurgestelde Campbell. “Hij is een speciale vechter. Dat wisten we allemaal al. Ik ben teleurgesteld.”

Lomachenko heeft na het behalen van de WBC-titel zijn zinnen gezet op de IBF-titel, die momenteel in het bezit is van Richard Commey.