De UFC heeft gehoor gegeven aan de oproep van Nate Diaz om een gevecht tussen hem en Jorge Masvidal te verwezenlijken. De publiekslievelingen komen op 2 november in New York tegen elkaar in actie, meldt ESPN.

“Dit is het gevecht dat de fans willen zien,” zei UFC-president Dana White zaterdag tegen ESPN. “Nate Diaz daagde Masvidal uit na zijn overwinning op Pettis. Iedereen praat er sindsdien over. Op social media werd aan me gevraagd om het te regelen. Ik kan jullie nu vertellen dat het gevecht rond is.”

Diaz (34) maakte vorige maand indruk door na een periode van drie jaar afwezigheid Anthony Pettis vol overtuiging te verslaan. De UFC-vechter uit Stockton versloeg Showtime na drie rondes met ruime cijfers.

Masvidal verkeert eveneens in bloedvorm. De 34-jarige Amerikaan won in maart op knock-out van Darren Till en maakte in juli een einde aan de ongeslagen status van Ben Askren. Hij schakelde Funky al na 5 seconden met een kniestoot uit. Die overwinning bleek de snelste ooit in de Octagon.

Het beroemde Madison Square Garden zal als strijdtoneel dienen voor het gevecht tussen de naar eigen zeggen bad motherfuckers.