Khabib Nurmagomedov heeft zaterdagavond in het snikhete Abu Dhabi zijn tweede titelverdediging succesvol afgesloten. Hij versloeg op Yas Island Dustin Porier op submission.

Poirier, die de Octagon als interim-kampioen betrad, was evenals zijn 27 voorgangers niet opgewassen tegen het dominante grondwerk van de Rus. Hij zette Nurmagomedov in de tweede ronde even in zijn achteruit met een aantal harde stoten, maar de Dagestaan herstelde snel en ging na twee rondes aan de leiding.

In de derde ronde leek een stunt in de maak. Poirier wist een guillotine choke in te zetten waar Nurmagomedov maar moeilijk uit leek te komen. De ongeslagen UFC-vechter ontsnapte om vervolgens opnieuw in een guillotine choke te belanden. Nurmagomedov wist zich uit deze situatie te werken en eindigde na vakkundig grondwerk op de rug van zijn tegenstander om hem vervolgens middels een rear-naked choke af te laten kloppen.

De teller staat na 28 wedstrijden op 28 overwinningen voor The Eagle, die zich sinds zijn overwinning op Al Iaquinta in april 2018 de lichtgewichtkampioen van de wereld mag noemen.

Contender

Naar alle waarschijnlijkheid treft Nurmagomedov in zijn eerstvolgende titelverdediging de Amerikaan Tony Ferguson. Laatstgenoemde werd eerder deze week officieel tot contender uitgeroepen.