Er komt een boek over het leven van Tyson Fury. De Britse bokser brengt op 14 november zijn autobiografie Behind the Mask uit, deelt hij dinsdag op social media.

“Ik heb hier een lange tijd hard aan gewerkt, maar het mag nu eindelijk bekendgemaakt worden. Mijn volledige en eerlijke autobiografie Behind the Mask verschijnt op 14 november in de winkels,” aldus Fury.

“Geen onderwerp blijft onbesproken. Mijn familie, mijn gevechten, mijn geloof, mijn depressie en drank- en drugsproblemen en mijn comeback. Het verhaal is groter dan het boksen zelf. Het gaat over op de rand van de afgrond staan en weer beter worden.”

Fury is sinds 2008 actief als profbokser en mag zich na 29 gevechten nog ongeslagen noemen. Hij verwierf in 2015 internationale bekendheid dankzij zijn indrukwekkende overwinning op Wladimir Klitschko. Fury raakte enkele maanden later in een diep dal. Hij kampte met een depressie en raakte aan de drank en drugs. Dankzij professionele hulp en wilskracht wist hij er weer bovenop te komen.

De bokser uit Manchester keerde in juni 2018 terug in de ring. In datzelfde jaar kwam hij in actie tegen Deontay Wilder. Het gevecht tussen de zwaargewichten eindigde na twaalf ronden in een onbeslist.

Fury komt aanstaande zaterdag in actie tegen de Zweed Otto Wallin. Het gevecht wordt afgewerkt in Las Vegas.