Murthel Groenhart krijgt van kickboksorganisatie GLORY de kans om te vechten voor de wereldtitel in het weltergewicht. Hij daagt de Fransman Cedric Doumbé uit.

Het tweetal komt op 26 oktober tijdens GLORY 70 in Lyon tegen elkaar in actie.

Groenhart en Doumbé zijn geen onbekenden van elkaar. De kickboksers stonden in het verleden al twee keer tegenover elkaar en wisten beide van elkaar te winnen. Groenhart schreef de laatste ontmoeting op zijn naam en hield aan die zege de weltergewichttitel over.

De weltergewichttitel veranderde sindsdien tweemaal van eigenaar. Eerst belandde deze bij Harut Grigorian, die hem op zijn beurt in maart verloor aan Doumbé.

Groenhart wacht nog altijd op zijn eerste overwinning van het jaar. The Predator verloor zijn laatste gevecht in maart van Alim Nabiev. Doumbé daarentegen kan tegen Groenhart zijn zesde overwinning op rij en derde van het jaar binnenslepen.

“De rivaliteit tussen Cedric Doumbé en Murthel Groenhart is misschien wel de grootste uit de geschiedenis van het kickboksen. De twee kunnen elkaar niet verdragen en de gemoederen zullen op 26 oktober in de ring een kookpunt bereiken,” aldus Marshall Zelaznik, GLORY CEO.