Een zware knock-out tijdens de AIBA World Boxing Championships in Rusland heeft voor behoorlijk wat opschudding gezorgd. Een amateurbokser werd woensdag zwaar knock-out geslagen door een profbokser.

Richard Torrez ging in de kwartfinale knock-out tegen Bakhodir Jalolov. De 25-jarige Jalolov is sinds mei 2018 actief als profbokser en heeft in een korte tijd een record van 6 overwinningen weten op te bouwen. Hij won alle zes de wedstrijden op knock-out.

Torrez moest op een stretcher de ring uitgedragen worden en had medische zorg nodig. Hij heeft inmiddels op social media bekendgemaakt dat het goed met hem gaat.

Verdeeld

Het is sinds de Olympische Spelen van 2016 toegestaan om als profbokser deel te nemen aan amateurtoernooien. De meningen van kenners en beoefenaars van de bokssport zijn nog altijd verdeeld. Het recente besluit om hoofdbescherming te schrappen, heeft de discussie weer doen oplaaien.

Mauricio Sulaiman, president van ‘s werelds meest prestigieuze boksbond World Boxing Council, snapt niet dat deze partij ooit plaats heeft mogen vinden. “Bruut en crimineel om profbokser Jalolov (6-0) in actie te laten komen tegen de minder ervaren, smallere 20-jarige amateurbokser Torrez tijdens de AIBA-wereldkampioenschappen in Rusland.”