Alicia Holzken, de regerend wereldkampioene in het vlieggewicht bij de WIBF en GBU, bokst op 1 november in het Deense Herlev tegen Ewelina Pekalska. Dit maakte haar trainer Paul Holzken vrijdag aan R1N bekend.

De wereldtitels van de 22-jarige Brabantse staan niet op het spel. Holzken (#26) hoopt met deze wedstrijd een flinke sprong op de wereldranglijst te maken. Haar Poolse tegenstandster staat namelijk op de zesde plek.

“We hopen door deze wedstrijd te winnen een plek in de top 10 te bemachtigen,” aldus Paul Holzken tegen R1N. “Ze komt dan ook hoog op de ranglijst te staan bij enkele grote boksbonden waaronder de WBA, WBC, WBO en IBF. Het wordt dan mogelijk om voor deze wereldtitels te vechten. Ons doel is om begin volgend jaar voor de wereldtitel van de WBA te boksen.”

Holzken staat als beroepbokster op 5 overwinningen en is nog ongeslagen. In juli legde ze beslag op de vacante wereldtitels van de Global Boxing Union en Women’s International Boxing Federation door in Aabenraa Xenia Jorneac op punten te kloppen.

Pekalska (32) begon op late leeftijd met profboksen. Haar carrière ging evenals die van Holzken van start in 2018. Het record van de Poolse telt vier overwinningen. Ze verloor niet.