Na maanden van stroeve onderhandelingen en verwijten over en weer zijn Kamaru Usman en Colby Covington met elkaar overeengekomen om op 14 december tegen elkaar in actie te komen. Dat meldt ESPN.

Het gevecht tussen Usman, de regerend weltergewichtkampioen van de wereld, en Covington vindt plaats op 14 december tijdens UFC 245.

Usman geniet in de UFC nog altijd een ongeslagen status. Hij won in 2014 The Ultimate Fighter 21 ten koste van Hayder Hassan en wist naderhand negen overwinningen op rij te boeken. Hij klopte in zijn laatste gevecht Tyron Woodley op punten.

Covington is eveneens bezig aan een sterke reeks. De grofgebekte Amerikaan reeg in augustus zijn zevende overwinning aaneen door zijn oud-teamgenoot Robbie Lawler te verslaan. De 31-jarige Covington mocht zich van 9 juni 2018 tot 24 juli interim-kampioen noemen.

UFC 245

Er staan nu maar liefst drie wereldtitelgevechten op het programma tijdens UFC 245. Max Holloway zet die avond zijn vedergewichttitel op het spel tegen Alexander Volkanovski en bantamgewichtkampioene Amanda Nunes gaat de strijd aan met Germaine de Randamie.