Ilias Bulaid kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op zijn debuut als professioneel mixed martial artist. “Het hele team is blij,” aldus de 24-jarige Bosschenaar.

Het is niet voor iedereen weggelegd, je MMA-debuut afwerken bij één van de grootste organisaties ter wereld. Bulaid kreeg deze kans wel en mocht zaterdag in de 3Arena in Dublin zijn opwachting maken bij Bellator MMA.

De Griek Vitalic Maiboroda, die eveneens zijn debuut in het MMA maakte, had weinig in te brengen tegen het geweld dat Bulaid met zich mee de kooi in bracht.

Bulaid, scherp, meedogenloos en razendsnel, had de overwinning al in de eerste ronde binnen. Hij werkte zijn tegenstander met een kniestoot op de kin tegen het canvas en kon nog één stoot uitdelen voordat de partij beëindigd werd.

Mijn team en ik hebben het goed ervaren,” zei Bulaid tegen R1N. “Ik had er stiekem een beetje op gehoopt om ook wat op de grond te kunnen laten zien, maar dat bleek niet nodig te zijn. Ik heb het zakelijk gehouden en mijn ding gedaan. Het hele team is blij. We hebben een mooie stap gezet naar iets groots.”

Pak slaag

Bulaid gaf eerder aan dat hij niet van plan was om volledig te stoppen met kickboksen. Het is wel duidelijk dat zijn focus nu voornamelijk op zijn carrière als professioneel mixed martial artist ligt.

“Ik moet er even over nadenken wat de vervolgstappen zijn. Door deze partij zijn er deuren geopend. Iedereen is lyrisch. De organisatie weet nu wat voor vlees ze in de kuip hebben. Zoals het er nu voor staat wil ik nog één keer mijn titel verdedigen en die gasten bij Enfusion een pak slaag geven.”