Gegard Mousasi heeft zaterdag na vijf jaar wraak genomen op Lyoto Machida. Hij klopte de Braziliaan in Inglewood op punten.

Het was duidelijk zichtbaar dat de jaren hun tol hebben geëist bij de 41-jarige Machida. Hij oogde aanzienlijk langzamer en minder scherp dan toen hij in 2014 Mousasi versloeg.

Mousasi had op iedere actie van Machida een antwoord en bestookte hem vanuit de counter met harde stoot- en traptechnieken.

Machida wist dat hij na twee rondes op punten achterstond en liet in de derde ronde dan ook zijn hele arsenaal los op Mousasi. Hij zorgde nog even voor gevaar door een guillotine choke in te zetten, maar kreeg te weinig tijd om een voortijdige overwinning te forceren.

Het oordeel van de jury was na 15 minuten verdeeld: 29-28, 30-27 en 28-29.

“Ik moest wel op deze manier vechten,” zei Mousasi na afloop van het gevecht. “Ik moest zorgen dat ik zo weinig mogelijk risico liep. Ik had geen andere keus.”

De Leidenaar zegt dat hij in zijn volgende gevecht zal strijden om de wereldtitel in het middengewicht. Rafael Lovato Jr. ontnam hem deze titel in juni.