Het is nu officieel: Deontay Wilder verdedigt in zijn volgende gevecht de WBC-titel tegen Luis Ortiz. Het titelgevecht zal op 23 november plaatsvinden in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas.

Wilder (33) en Ortiz (40) zijn geen onbekenden van elkaar. Ze stonden zo’n 18 maanden geleden in New York al eerder tegenover elkaar in de ring. Wilder won destijds op knock-out en bereikte daarmee een mijlpaal van 40 overwinningen in evenveel wedstrijden.

Ortiz kwam sterk terug van die nederlaag en boekte maar liefst drie overwinningen op rij. Razvan Cojanu, Travis Kauffman en Christian Hammer werden allen door de Cubaan verslagen. Wilder daarentegen zag zijn gevecht tegen Tyson Fury in een onbeslist eindigen, maar versloeg in zijn daaropvolgende wedstrijd Dominic Breazeale voortijdig.

De Amerikaan, die reeds negen succesvolle titelverdedigingen achter de rug heeft, noemt zijn eerste gevecht tegen Ortiz één van de zwaarste wedstrijden uit zijn carrière.

“Ik ben het met iedeen eens die zegt dat Luis Ortiz mijn zwaarste tegenstander tot dusver is,” aldus The Bronze Bomber. “Toen, maar ook nu wil niemand het tegen hem opnemen. Ik zal ditmaal met nog meer vertrouwen en motivatie de ring instappen. Ik ken zijn stijl nu. Dat maakt het alleen maar leuker.”