Israel Adesanya heeft zondag in Melbourne op spectaculaire wijze de wereldtitel in het middengewicht veroverd. 55.000 toeschouwers zagen in het Marvel Stadium de Australiër Robert Whittaker verliezen.

Het werd direct duidelijk dat Whittaker niet van plan was om vijf rondes tegenover Adesanya in de Octagon te staan. Hij ging direct in de aanval en probeerde, misschien net iets te hard, een voortijdige overwinning te forceren. Dat hij daar risico’s mee nam, werd duidelijk toen hij aan het einde van de openingsronde tegen het canvas geslagen werd.

Die knockdown leek Adesanya een enorme dosis aan zelfvertrouwen te hebben gegeven. Hij liet in de tweede ronde meer technieken uit zijn arsenaal zien en reageerde adequaat op iedere aanval van The Reaper.

Whittaker hield zich ondanks de knockdown uit de eerste ronde aan zijn gameplan. Adesanya sloeg opnieuw toe vanuit de counter en werkte Whittaker met een rechtse stoot tegen het canvas. Adesanya volgde hem naar de grond en kon nog een paar stoten uitdelen voordat de scheidsrechter ingreep.

Het is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen dat Adesanya slechts zeven gevechten in nog geen twee jaar tijd nodig heeft gehad om de middengewichttitel te veroveren. Zijn perfecte record telt nu 18 overwinningen.