Melvin Manhoef heeft zaterdag zijn 32ste zege als professioneel mixed martial artist geboekt. In de Allianz Cloud in Milaan maakte No Mercy snel werk van Yannick Bahati.

Er werd aanvankelijk gedacht dat de 43-jarige Surinamer voor een zware en lastige opgave zou staan tegen de 14 jaar jongere en tevens langere Bahati. Dat maakte voor Manhoef echter niets uit. Hij drukte direct zijn stempel op het gevecht en wist Black Mamba al vroeg in de openingsronde tegen het canvas te werken.

Manhoef liet vanuit de toppositie een regen aan stoten los op Bahati, die uiteindelijk het bewustzijn verloor. De scheidsrechter greep in toen er 2 minuten en 29 seconden op de klok stonden.

“We wisten dat hij er een grondgevecht van wilde maken,” aldus Manhoef. “Ik weet dat ik sterk ben en mijn verdediging op orde heb. Ik was hier op voorbereid. Ik kan mensen vanuit de stand of op het canvas knock-out slaan.”

Manhoef behaalde in Milaan zijn tweede overwinning op rij. Het is nog onduidelijk of dit het laatste gevecht van de oud-kickbokser was.

“Mocht dit mijn laatste gevecht geweest zijn, dan ben ik blij dat ik op zo’n manier voor jullie heb mogen winnen. We gaan bespreken wat de volgende stap is.”