Oleksandr Usyk is zijn carrière in de zwaarste gewichtsklasse uitstekend van start gegaan. In Chicago had Chazz Witherspoon niets in te brengen tegen de oud-cruisergewichtkampioen.

9.073 toeschouwers in de Wintrust Arena zagen een eenzijdig gevecht waarin een te snelle, technische en sterke Usyk tot het eindsignaal de touwtjes in handen had.

Witherspoon, die inviel voor de op doping betrapte Tyron Spong, kreeg het naarmate de wedstrijd vorderde alsmaar zwaarder. Hij fungeerde met name in de laatste anderhalve minuut van de zevende ronde als kanonnenvoer en het enige wat hem overeind hield waren de ringtouwen. Tommy Brooks, de trainer van Witherspoon, besloot na deze ronde de handdoek in de ring te gooien.

“Ik heb het advies van mijn trainer gevolgd,” zei Usyk. “We hadden een plan en dat was om zoveel mogelijk te laten zien. Mocht ik een mogelijkheid krijgen om een voortijdige overwinning te forceren, dan zou ik deze direct aangrijpen.”

Usyk is door de boksbond WBO als mandatory challenger aangewezen. Andy Ruiz Jr. verdedigt deze titel en een aantal anderen op 7 december in Saudi-Arabië tegen Anthony Joshua.

Usyk kijkt ernaar uit om eventueel in actie te komen tegen de winnaar van dit titanengevecht. “Ik er klaar voor. Ik ben klaar voor hen allebei.”