Dion Staring heeft zijn MMA-carrière in een mineur afgesloten. De 41-jarige Arnhemmer werd zaterdag in sporthal Elderveld verslagen door Ruud Vernooij.

Staring kwam ongelukkig ten val nadat hij zijn knie verdraaide. Vernooij maakte van de gelegenheid gebruik en zette de aanval in. Hij liet een barrage aan stoten los op de weerloze Staring, die niet veel later de scheidsrechter tussenbeide zag komen.

“Zwaar klote dit. Ik heb veel last van mijn knie,” zei Staring zondag tegen R1N. “Ik vermoed dat er iets met mijn kruisband is. Ik ga morgen naar het ziekenhuis om een MRI-scan te laten maken.”

“Het is klote om je carrière op deze manier te beëindigen. Ik denk dat ik stop. Er staat me hoe dan ook een lang herstel te wachten. Ik kan nog niks zeggen nu. Het kriebelt wel om nog een keer in actie te komen.”

Staring wist sinds zijn debuut in 1999 een record van 36 overwinningen en 15 verliespartijen op te bouwen. Zijn overwinning op Ante Delija in 2013 en gevecht tegen UFC-legende Daniel Cormier in 2013, beschouwt hij als de mooiste momenten uit zijn carrière.