Rico Verhoeven en Badr Hari stonden donderdag in de Central Studios in Utrecht lijnrecht tegenover elkaar in aanloop naar hun langverwachte rematch in december. De persconferentie en staredown verliepen tamelijk rustig.

Onbevredigend

Het is in december alweer drie jaar geleden sinds de kickboksers in Oberhausen de degens kruisten. De wedstrijd kwam al in de tweede ronde ten einde nadat Hari een armblessure opliep en de handdoek in de ring gooide.

Het was een onbevredigend einde voor de vechters en aanwezigen in de K├Ânig Pilsener Arena, die sindsdien wachten op een nieuwe ontmoeting tussen de zwaargewichten.

Op 21 december stappen Verhoeven en Hari opnieuw met elkaar de ring in met ditmaal het GelreDome in Arnhem als strijdtoneel. GLORY CEO Marshall Zelaznik kondigde tijdens de persconferentie aan dat er inmiddels 20.000 kaarten verkocht zijn en er nieuwe kaarten in omloop zijn.

100 procent

Tijdens de persconferentie werd duidelijk dat zowel Verhoeven, GLORY-kampioen sinds 2014, als Hari, verwacht dat de wedstrijd voortijdig in zijn voordeel zal eindigen.

“Badr stopt opnieuw of gaat knock-out. Zorg dat je dit keer niet weer opgeeft,” aldus Verhoeven tegen Hari.

Verhoeven krijgt volgens Hari met een totaal andere tegenstander te maken dan in 2016. “Ik had mezelf toen niet optimaal voorbereid. Ik vocht in die tijd tegen rechters,” aldus Hari. “Voor een gevecht van dit kaliber moet je minimaal 100 procent zijn. Je kunt niet op komen dagen als je 90 procent of 95 procent bent. Ik heb me het afgelopen jaar alleen bezig kunnen houden met trainen. Je zult het zien op 21 december. Ik sla hem knock-out.”