De wereldtitel van Rico Verhoeven was donderdag hét onderwerp tijdens de persconferentie in aanloop naar GLORY: Collision 2.

De 30-jarige kickbokser uit Halsteren komt op 21 december in het GelreDome in actie tegen Badr Hari, maar mag zich bij een eventueel verlies nog steeds de wereldkampioen in het zwaargewicht noemen.

Consistent

De beslissing om er geen titelgevecht van te maken heeft volgens GLORY CEO Marshall Zelaznik alles te maken met consistent beleid voeren.

“We trekken de lijn door van Collision 1. Echter maken we er wel een gevecht over vijf rondes van. We hebben dit uiteraard geëvalueerd en zullen bij dit besluit blijven,” aldus Zelaznik.

Ben Saddik

Het is niet de eerste keer dat Verhoeven zich bij verlies wereldkampioen mag blijven noemen. Hij werkte tussen 2016 en 2017 vier wedstrijden af waarin zijn titel niet op het spel stond. In eerste instantie zou ook zijn rematch tegen de Kroaat Mladen Brestovacin 2018 geen titelgevecht zijn, maar GLORY kwam later terug op dat besluit.

Thom Harinck, oud-trainer van Hari, vindt het een opmerkelijke keuze van GLORY om er een ‘normale wedstrijd’ van te maken.

“GLORY had aanvankelijk Jamal Ben Saddik een titelgevecht beloofd. Hij mag zich overigens de rechtmatige contender noemen na zijn toernooizege in 2018,” zei Harinck tegen R1N.

“De organisatie heeft zich niet aan haar belofte gehouden. Ik zou zeggen, maak er een wereldtitelgevecht van en geef Ben Saddik de winnaar.”