Conor McGregor keert over enkele maanden terug in de Octagon. De Ier kondigde donderdag tijdens een persconferentie in Moskou aan dat zijn rentree gepland staat op 18 januari.

“Ik wil bij dezen aankondigen dat The Notorious op 18 januari in de T-Mobile Arena in Las Vegas zijn rentree zal maken. Dat is al over 12 weken. Ik ben in uitstekende fysieke conditie”, aldus de 31-jarige McGregor.

McGregor heeft al een aantal namen op het oog voor zijn comeback. Hij hoopt het allereerst tegen de winnaar van het gevecht tussen Nate Diaz en Jorge Masvidal op te nemen. Daarna is hij van plan om revanche te nemen op de man die hem een jaar geleden in Las Vegas versloeg, zijn aartsrivaal Khabib Nurmagomedov.

“Ik zal er tegen die tijd voor zorgen dat ik scherp, fris en vrij van blessures ben. Ook laat ik de alcohol staan. Ik zal me niet laten beïnvloeden door dingen van buitenaf, maar me alleen focussen op de rematch. Dat is wat iedereen verdiend.”

Het UFC-record van McGregor telt negen overwinningen en slechts twee nederlagen. Hij schreef in 2016 geschiedenis door als eerste UFC-vechter wereldtitels in twee gewichtsklassen in zijn bezit te hebben.