Pieter Buist heeft zijn goede start bij ONE Championship een passend vervolg gegeven. Hij won vrijdag in Jakarta tijdens ONE: Dawn of Valor van Antonio Caruso.

Buist (31) beleefde in mei een geslaagd debuut bij ONE Championship door Kota Shimoishi in de tweede ronde uit te schakelen. Het scheelde weinig of ook Caruso had in de Istora Senayan voortijdig het veld moeten ruimen. De taaie Australiër hield echter stand tot de 15 minuten verstreken waren.

Buist had evenals in zijn gevecht tegen Shimoishi in de openingsronde moeite met het grondgevecht, maar staand was The Archangel oppermachtig en kwam hij een aantal keer gevaarlijk uit de hoek met gesprongen knieën.

De vermoeidheid was halverwege de tweede ronde duidelijk zichtbaar bij Caruso. Hij werd meermaals aan het wankelen gebracht en met name in de derde ronde had The Spartan weinig tot niets in te brengen.

De jury was na drie rondes unaniem in haar oordeel en kende Buist zijn tweede overwinning bij de organisatie toe.

De Bredanaar is nu ongeslagen in zijn laatste zeven wedstrijden. Caruso zag een einde komen aan een reeks van zeven overwinningen en verloor zijn ongeslagen status.