Regian Eersel heeft zijn wereldtitel in het lichtgewicht geprolongeerd. De 26-jarige kickbokser versloeg in Jakarta Nieky Holzken voor de tweede keer in vijf maanden tijd.

Eersel leek af te stevenen op een snelle overwinning op The Natural. Na een aftastende openingsminuut werd Eersel alsmaar sterker en vuurde hij talloze stoten, trappen en kniestoten af op zijn uitdager. Dat resulteerde in de laatste 35 seconden in een knockdown.

Holzken, een meervoudig GLORY-kampioen, liet zich echter niet uit het veld slaan en wist Eersel vlak voor de bel aan het wankelen te brengen met een snoeiharde rechtse hoek.

Geweldig

De heren bleven gedurende de vier rondes die zouden volgen allebei actief. Echter was Eersel de agressor en schreef hij meer rake treffers op zijn naam. Hij won net als op 17 mei, na een harde strijd over vijf rondes, unaniem op punten.

“Dit voelt geweldig. Echt geweldig,” aldus Eersel. “Ik wil drie dingen zeggen. Ik wil de fans en Nieky Holzken bedanken. Ik wil mijn trainers bedanken. En, ik wil Jakarta bedanken. Bedankt!”

Eersel is na vier wedstrijden bij ONE Championship nog ongeslagen. Holzken leed zijn tweede (opeenvolgende) nederlaag bij de vechtsportorganisatie uit Singapore.