Tyson Fury is van plan om in 2020 zijn afscheidswedstrijd te boksen. De Brit zegt op tijd zijn bokshandschoenen aan de wilgen te willen hangen.

“Ik denk niet dat ik nog vaak in actie kom. Misschien nog maximaal drie keer. Dan is het mooi geweest,” aldus Fury tegen PA Sports.

Fury maakt op 31 oktober zijn opwachting als professioneel worstelaar. Hij komt tijdens het WWE Crown Jewel-evenement in actie tegen Braun Strowman. 4 maanden later, in februari, staat de rematch tegen Deontay Wilder op de planning. Hij hoopt vervolgens in juni nogmaals in actie te komen en in december zijn laatste wedstrijd te boksen.

Fury is niet van plan om zo lang door te blijven gaan als Wladimir Klitschko. De bokslegende uit Oekraïne beëindigde in 2017 zijn loopbaan op 41-jarige leeftijd.

“Ik weet niet wat de drijfveer voor Klitschko was. Ik denk dat het einde van mijn bokscarrière daar is wanneer ik de leeftijd van 31 jaar bereikt heb. Het is een sport voor de jonge generatie. Ik heb mijn tijd in de schijnwerpers gehad. Nog een paar gevechten en dan ga ik ergens relaxen op het strand.”