Canelo Alvarez is zaterdag in Las Vegas wereldkampioen in 4 gewichtsklassen geworden. Hij deed dat door Sergey Kovalev op knock-out te verslaan.

Alvarez kroonde zich met zijn overwinning tot licht zwaargewichtkampioen bij de boksbond WBO. Hij is de vierde Mexicaan die wereldtitels in 4 gewichtsklassen op zijn naam wist te schrijven. Erik Morales, Juan Manuel Marquez en Jorge Arce gingen Canelo voor.

De superster uit Mexico ging voor zijn gevecht tegen Kovalev twee gewichtsklassen omhoog en had aanvankelijk moeite met het lengteverschil en de jabs van de 36-jarige Rus.

Alvarez kwam naarmate de wedstrijd vorderde beter in zijn spel en wist de afstand tussen hem en de oud-wereldkampioen in te perken. Dat resulteerde in een knock-out in de slotfase van de wedstrijd. Hij trof in de elfde ronde doel met een linkse hoek op de kin van Kovalev, die na nog een stoot uitgeschakeld werd.

“We zijn niet van ons plan afgeweken, maar het duurde wel iets langer voordat het in werking gebracht kon worden,” aldus Alvarez. “Het was een gelijkopgaande wedstrijd. Hij verdedigde goed en was eigenlijk alleen maar bezig met punten scoren. Het wachten was op een kans en die hebben we benut.”