Canelo Alvarez heeft dankzij zijn zege op Sergey Kovalev twee plaatsen winst geboekt op de belangrijkste ranglijst ter wereld, namelijk die van The Ring. Alvarez steeg van de derde naar de eerste plek.

De Mexicaan claimde op 2 november wereldtitel van de WBO in het licht zwaargewicht door Kovalev in New York voortijdig te verslaan. De 29-jarige bokser werd dankzij die overwinning wereldkampioen in maar liefst vier gewichtsklassen.

“Canelo is de onbetwiste nummer 1 voor mij,” aldus Tom Gray, één van de panelleden van The Ring. “Zijn palmares en prestaties in verschillende gewichtsklassen kunnen niet genegeerd worden.”

Alvarez sprak eind oktober nog zijn onvrede uit over de ranglijst van The Ring en ESPN, waar Vasiliy Lomachenko (#1) en Terence Crawford (#2) hoger gerankt stonden.

“Ik heb veel meer gepresteerd dan hen. Ik lig er niet wakker van hoor. Uiteindelijk is het iemands mening,” aldus Alvarez. “Misschien mogen deze personen mij niet en zal ik nooit op de eerste plaats staan. Ik hoor echter wel op de eerste plaats te staan.”