Christina Breuer heeft zaterdag geschiedenis geschreven door in Peking een einde te maken aan de hegemonie van Jorina Baars. De Duitse bezorgde Baars haar eerste nederlaag in vijftig (!) wedstrijden. Baars (31) zag het na afloop positief in.

“Ik voel me goed,” zei Baars tegen R1N. “Ik ga morgen naar de Chinese muur. Dan is het op naar de volgende. Hopelijk kan ik nu wat ritme opdoen.”

“Ik heb het gevecht niet teruggezien. Ik hoor van iedereen dat ik qua punten had moeten winnen, maar ik zat er niet lekker in. Misschien toch wat ringroest na 14 maanden niet te hebben gevochten.”

Baars werkte in de Chinese miljoenenstad haar eerste gevecht sinds september 2018 af. Ze had haar ONE Championship-debuut kunnen bekronen met haar 31ste overwinning op rij.

De kickbokster uit Den Helder oogde minder scherp dan normaal, maar was desondanks de dominantere kickbokster zaterdagavond. Breuer stuitte tijdens vrijwel iedere aanval op de jabs van de aanzienlijk langere Baars. De Duitse kende haar beste momenten in de derde ronde, maar een stunt leek niet in de maak.

De jury dacht daar echter anders over. Het oordeel luidde na drie rondes 2-1 in het voordeel van Breuer.