WBC-kampioen Deontay Wilder heeft zaterdag zijn wereldtitel in het zwaargewicht met succes weten te verdedigen. The Bronze Bomber sloeg in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas de Cubaan Luis Ortiz knock-out.

De rematch had veel weg van de eerste ontmoeting tussen de zwaargewichten. Ortiz ging tot op het moment van de knock-out op punten aan de leiding en had weinig te duchten van Wilder.

Wilder zei voorafgaand aan het gevecht dat zijn tegenstanders te allen tijde twaalf rondes lang perfect moeten presteren en hij daarentegen slechts één seconde. Dat bewees de Amerikaan in de zevende ronde toen hij Ortiz met slechts één stoot knock-out sloeg.

Ali

De teller staat nu op tien succesvolle titelverdedigingen voor de bokser uit Tuscaloosa. Wilder komt daarmee op gelijke hoogte met bokslegende Muhammad Ali.

Wilder bevestigde na zijn overwinning dat Tyson Fury zijn volgende tegenstander is. “Tyson Fury is de volgende. Daarna wil ik alle wereldtitels. Ik wil 1 kampioen, 1 gezicht en 1 naam,” aldus Wilder.