Roël Mannaart sluit 2019 af als K-1-kampioen in het zwaargewicht. De 25-jarige kickbokser rekende in Tokio voortijdig af met Chris Bradford.

Het wereldtitelgevecht in de Yokohama Arena was al in de eerste ronde beslist.

Mannaart richtte zich in de eerste minuut op het uitdelen van harde trappen op de benen en het lichaam van de Australiër, die daar zichtbaar last van had.

De zoon van meervoudig wereldkampioen Andre Mannaart bracht na ruim een minuut meer variatie in zijn spel. Hij wisselde snoeiharde trappen af met stoten op het hoofd van Bradford.

De harde stoot- en traptechnieken werden Bradford te veel. Hij probeerde na aan stotenregen het gevecht te ontvluchten, maar werd in zijn poging tegen de vlakte geslagen. De scheidsrechter besloot daarop het gevecht te beëindigen.

Legende

Mannaart kroonde zich in maart 2018 tot K-1-kampioen door de Kroaat Antonio Plazibat op punten te verslaan. Hij trad daarmee in de voetsporen van Peter Aerts, Remy Bonjasky, Semmy Schilt, Ernesto Hoost en Alistair Overeem.

Als kers op de taart ontving Mannaart uit handen van K-1-legende Peter Aerts de prijs voor beste knock-out van de avond.