Deontay Wilder vond het optreden van Anthony Joshua zaterdag in Diriyah Arena niet sterk. The Bronze Bomber is van mening dat het bij Joshua aan overtuiging en strijdlust ontbrak.

Joshua heroverde zaterdag de wereldtitels bij de WBA, IBF, WBO en IBO door revanche te nemen op Andy Ruiz. De Amerikaan, die hem in juni nog op technisch knock-out wist te verslaan, kwam er ditmaal nauwelijks aan te pas en zag na twaalf rondes de overwinning met ruime cijfers aan AJ toegekend worden.

Wilder vindt dat Joshua niet goed gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheid om de wereld te laten zien waarom hij de beste zou zijn.

“Joshua deed slechts wat nodig was om te winnen. Hij rende door de ring en was constant op de vlucht. Hij had hulp van Klitschko in zijn voorbereiding en dat was duidelijk te zien. Hij deelde een jab uit en hield vervolgens vast. Dat was het enige dat hij deed,” aldus Wilder tegen The Athletic.

“Ik zou nooit het gevecht op zo’n manier aanpakken tegen iemand van wie ik net verloren heb. Ik zou de wereld ervan willen overtuigen dat ik de beste ben en niemand bij me in de buurt komt. Je moet bewijzen dat je de beste bent. Joshua’s insteek was om te overleven, de Klitschko-methode. Het verschil tussen Joshua en mij is dat ik de mentaliteit van een beest heb. Dit is een brute sport en zo moet je het ook behandelen. Ik toon aan niemand mededogen in de ring.”