Kevin Cunningham heeft hard uitgehaald naar Andy Ruiz. Cunningham is van mening dat Ruiz er met de pet naar heeft gegooid en zaterdag wereldkampioen onwaardig kwam opdagen.

“Het is een schande wanneer de wereldkampioen in het zwaargewicht niet voldoende motivatie kan opbrengen om zich te focussen en in vorm te geraken. Er was totaal geen intentie om de wereldtitels te verdedigen wanneer je 136 kilogram weegt,” aldus de trainer van oud-wereldkampioenen Cory Spinks en Devon Alexander.

Ruiz, die de eerste wedstrijd tegen Joshua in juni nog tegen alle verwachtingen in wist te winnen, gaf na zijn nederlaag toe dat hij geen goede voorbereiding genoten had. “Ik heb mezelf niet goed voorbereid op dit gevecht. Ik ben te zwaar. Ik moet er nu voor zorgen dat ik weer in vorm raak en klaar ben voor een derde gevecht.”

Het is nog maar de vraag of er een nieuw gevecht komt tussen AJ en Ruiz. De WBO heeft Joshua namelijk opgelegd om binnen nu en zes maanden zijn wereldtitel te verdedigen tegen Oleksandr Usyk. Indien hij daar geen gehoor aan geeft, raakt de Brit zijn titel kwijt. Daarnaast liggen er ook lucratieve gevechten met Tyson Fury en Deontay Wilder op de loer.