Germaine de Randamie is naar eigen zeggen enorm gegroeid na haar nederlaag in 2013 tegen Amanda Nunes. De Utrechtse zegt dat ze een completere vechtster is geworden en er zaterdag een totaal andere Germaine in de kooi staat dan zes jaar geleden.

“Laat ik vooropstellen dat zes jaar een zeer lange tijd is,” aldus De Randamie. “Ik heb het al in verscheidene interviews aangegeven dat ik Amanda erg dankbaar ben. Ze heeft mij de beste les geleerd.”

“Ze heeft me destijds wakker geschud. Ik kan nu zeggen dat ik niet slechts een kickbokster ben, maar een mixed martial artist.”

Nunes (31) wordt door velen gezien als de beste vrouwelijke mixed martial artist ooit. The Lioness versloeg in haar laatste vijf gevechten grote namen als Ronda Rousey, Valentina Shevchenko, Cris Cyborg en Holly Holm. Ze schreef vorig jaar december geschiedenis door als eerste vrouw wereldtitels in twee gewichtsklassen op haar naam te schrijven.

De Randamie gelooft niet dat een overwinning zaterdag de status van Nunes zal aantasten en haar de titel beste mixed martial artist oplevert. “Ik blijf gewoon Germaine. Ik heb enorm veel respect voor Amanda. Ze is op dit moment de beste vechtster ter wereld. Dat maakt geen verschil wanneer ik haar versla.”