Germaine de Randamie is er zaterdag in Las Vegas niet in geslaagd de bantamgewichttitel aan haar palmares toe te voegen. In de T-Mobile Arena werd ze opnieuw verslagen door Amanda Nunes.

Waar De Randamie zes jaar geleden nog binnen vier minuten uitgeschakeld werd door The Lioness, wist de Utrechtse ditmaal wel tot het eindsignaal stand te houden.

In het staande gevecht deden de dames weinig aan elkaar onder, maar Nunes was heer en meester wanneer het op grappling en het grondgevecht aankwam.

De Braziliaanse domineerde het gros van de titelstrijd op de grond waar De Randamie barrages aan ellebogen en harde stoten voor de kiezen kreeg.

De Randamie leek tweemaal dicht bij een stunt nadat ze eerst Nunes aan het wankelen bracht met een upkick (ronde 2) en later de bantamgewichtkampioene zag ontsnappen uit een triangle choke (ronde 4).

De overwinning werd na vijf rondes unaniem aan Nunes toegekend. Het betekende de tiende overwinning op rij voor de dominante bantam- en vedergewichtkampioene, die alom wordt beschouwd als de greatest of all time.

“Ik wilde vanavond meer van mezelf laten zien. Ik wilde laten zien dat ik ook kan worstelen en over jiu-jitsu-vaardigheden beschik,” aldus Nunes. “Ik heb eveneens laten zien dat ik klaar ben voor vijf rondes.”

De Randamie leed haar eerste nederlaag in zes gevechten. De Nederlandse schreef in 2017 geschiedenis door Holly Holm te verslaan in de strijd om de inaugurele vedergewichttitel.