In misschien wel één van de beste titelgevechten aller tijden, heeft Kamaru Usman zijn aartsrivaal Colby Covington verslagen.

Usman klaarde de klus in de vierde minuut van de vijfde ronde door Covington op technisch knock-out te verslaan. De scores van de jury waren tot dat moment verdeeld: 39-37, 37-39 en 38-38.

Het was een gelijkopgaande wedstrijd waarin de heren het tempo hoog hielden en elkaar over en weer bestookten met trappen en harde stoten op het lichaam en hoofd. Covington, die bekendstaat om zijn uitstekende cardio, liet na afloop van de derde ronde aan zijn coach weten dat hij zijn kaak gebroken had.

In plaats van het bijltje erbij neer te leggen, maakte de 31-jarige Amerikaan zich gereed voor de championship rounds. Het noodlot sloeg toe in de slotfase van de vijfde ronde. Covington werd tegen het canvas geslagen en kreeg een regen aan hamerslagen voor zijn kiezen. Marc Goddard, de derde man in de Octagon, greep in om het gevecht te beëindigen.

“Deze overwinning is niet alleen voor mij. Deze overwinning is voor de hele wereld,” aldus Usman, die zijn zegereeks uitbreidde naar 14 wedstrijden.